Snapchatta Konum Nasıl Gizlenir

Snapchat’in yeni haritası sayesinde arkadaşlarınızın nerede olduğunu görebiliyorsunuz. Ancak bazıları için her Snapchat uygulamasını açtığında konumlarının arkadaşları veya ailesi tarafından görülmesi çok da çekici değil. Snapchat haritaları sadece gittiğiniz bir kafede havalı bir snap paylaştığınızda konumunuzu paylaşmıyor, her uygulamayı açtığınızda da aynı şey geçerli.

Aşağıdaki adımlarda nasıl konumunuzu paylaşmayı durduracağınızı veya belirli kişilerle paylaşacağınızı anlattık. Anne ve babaların da çocuklarının Snapchat ayarlarını kontrol ederek konumun herkesle paylaşılmadığını kontrol etmelerinde fayda var.

Snapchat harita özelliği aslında konumunuzu sadece arkadaşlarınızla paylaşıyor. Ancak bir çokSnapchat kullanıcısı gelişigüzel herkesle arkadaş olduğundan, konumunuzu bilip tanımadığınız insanlarla da paylaşmış oluyorsunuz.

Snapchat Konum Paylaşımı Nasıl Durdurulur ?

Snapchat’te konumunuzun paylaşılmasını engellemek için iki yol bulunuyor. Özellikleri kullanarak bunu yapmak oldukça kolay. Tabi keşke Snapchat her açtığınızda konumunuzu paylaşmasaydı, o da ayrı bir muamma olmakla beraber uygulamanın temel çalışma mantığı bu olmasından mütevellit ayarlardan halletmeniz gerekiyor.

  • Snapchat’i açın
  • Snap haritasını zoomlayın
  • Sağ üstte üzerinde konum işareti olan ayarları seçin
  • Gizli (Hayalet) moda geçin

Gizli modu aktif hale getirdiğiniz zaman Snapchat üzerindeki hiç kimse konumunuzu göremez. Snapchat üzerinden konumunuzu paylaşmasanız bile diğer kullanıcıların nerede olduğunu görebilirsiniz.

Bir çok kullanıcı ise konumunu sadece arkadaşları ile paylaşmayı tercih ediyor. Sadece arkadaşlarınızla, veya bir diğer deyişle konumunuzu bilmesinde sakınca görmediğiniz arkadaşlarınızla paylaşım da yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir